Opublikowano

Jak zrobić domową czekoladę z CBD?

Jak zrobić domową czekoladę z CBD?

Jak zrobić domową czekoladę z CBD?

Wielu z Was pisało do nas w sprawie żelków i chwaliło przepis (https://www.acanna.pl/blog/). Główna zaleta takich domowych produktów, to przede wszystkim oszczędność, bo znacznie taniej jest kupić dobry olejek i zrobić w domowej kuchni żelki czy czekoladę, niż kupić je gotowe w internecie. Te domowe będą z pewnością smaczniejsze, jak również będą zawierać określoną i dopasowaną do was dawkę CBD, którą sami ustalicie. A do tego zastosujecie CBD najwyższej jakości, wiedząc co zawiera wasza czekoladka. Taki produkt można zabrać ze sobą w podróż lub do pracy- nie każdy przecież będzie czuł się komfortowo wyjmując w miejscu publicznym butelkę i dawkując sobie pipetą do buzi jakieś kropelki. Żelki czy czekoladki dają możliwość dyskretnego przyjęcia CBD wtedy kiedy potrzeba, bez wywoływania niechcianych spojrzeń czy komentarzy i bez obowiązku tłumaczenia się swoim schorzeniem. Jak zrobić domową czekoladę z CBD? Nic prostszego.

Składniki:

Składniki:

20 g masła

100 g czekolady gorzkiej 80% kakao

Olej Acanna CBD 15% 10 lub 15 ml

Powidła 30 g- smak dowolny

Krok po kroku:

  1. Rozgrzewamy patelnia i wrzucamy masło
  2. Dodajemy możliwie mocno pokruszoną czekoladę i czekamy aż się stopi cały czas delikatnie mieszając.
  3. Następnie dodajemy powidła, dalej mieszając aż powstanie jednolita masa.
  4. Wyłączamy palnik i stopniowo dodajemy pożądaną ilość olejku.
  5. Całość możemy wylać do dowolnej foremki, np. z podziałem na pojedyncze pralinki
  6. Wstawiamy do zamrażalnika na 2-3 godziny
  7. Delektujemy się wytrawnym smakiem wyjątkowej czekoladki. Najlepiej trzymając ją długo w ustach, aż się rozpuści i rozprowadzi niesamowity smak.

Photo by Jessica Loaiza on Unsplash